Jitse Knoop

Klachtenmakelaar, tekstschrijver, adviseur duurzaam communiceren
Sinds maart 2010 ben ik actief als Klachtenmakelaar. Wat ik doe? Heel kort gezegd: ik herstel de band tussen organisatie en klant. Klanten willen persoonlijke aandacht, service van een deskundig iemand en zien hun klacht graag snel en serieus afgehandeld. Organisaties die bereid zijn vanuit de klant te handelen in zowel marketing als service, merken dat deze klant een duurzame relatie wil aangaan. Eentje die toekomstbestendig is, kostenefficiënt en die op zijn beurt weer als een gratis marketingmachine werkt. Mond-tot-mondreclame is immers de meest waardevolle en goedkope propaganda die er is.

Hiernaast ben ik werkzaam als tekstschrijver en senior communicatieadviseur. Momenteel ben ik bezig met een communicatie-opdracht bij GGD Groningen. Ook geef ik trainingen klantcontact en klachtafhandeling (offline en online) aan klantenservices.

Klanten

Als tekstschrijver, Klachtenmakelaar, communicatietrainer/-adviseur en callcentermanager heb ik in de afgelopen jaren gewerkt voor IKEA NL, KPN, Telecommerce Magazine, Scapino, Yarden, InHolland, Ziengs, Hoogvliet Supermarkten, Smile, Tolknet, Dunea, TUI, Certe, ASR Verzekeringen, Bibliotheek Bollenstreek, het Drents Archief, RS Components, Onderneem ‘t, Agentschap NL, ICO Assen, La Compagnie, Lassie en GGD Groningen.

Specialisaties

Coaching en training op het gebied van klantenfeedback, (on- en offline) serviceverlening, klachtenmanagement en het werken in teams. Als tekstschrijver is het mijn drijfveer om zakelijke communicatie helder en begrijpelijk te maken. Ik schrijf over klantprocessen, klachtenafhandeling en ik doe dit regelmatig ook als ghostwriter voor servicegerichte organisaties. Ik heb twee jaar lang een column gehad in het vakblad voor callcenters Telecommerce Magazine (2010-2012). Ook ben ik inzetbaar als (interim-)manager op het gebied van communicatie, service en klachtafhandeling.

DC.org?

Duurzaam Communiceren is geen bedrijf, maar een inspiratiebron. Hier ontdek je hoe je communicatiesucces op de lange termijn kunt boeken. Door ook aandacht te besteden aan vergeten klantmomenten en te leren van klantfeedback. En door in je communicatie open, eerlijk en menselijk te zijn, met duurzaam winstgevende klantrelaties tot gevolg.

Je kunt hier ook aan de slag gaan. Want Duurzaam Communiceren is opgezet door een reeks ervaren communicatiespecialisten. Zij brengen elk voor zichzelf het gedachtegoed in de praktijk, desgevraagd ondersteund door toonaangevende pr-bureaus. Graag gaan ze een duurzame relatie met je aan.

Mattijs Diepraam en Jitse Knoop begonnen in 2014 met Duurzaam Communiceren. Sindsdien hebben ook andere communicatiespecialisten zich achter het manifest geschaard.