Ynzo van Zanten

Adviseur merkpositionering, communicatie- en bedrijfsstrategie, facilitator van brainstorms en workshops, donderspreker en docent ondernemerschap
‘Duurzaam ondernemen’ is waarschijnlijk één van de meest gebruikte, en tegelijkertijd minst begrepen, termen van deze tijd.

Duurzaamheid is niet alleen een uitdaging, het is een enorme kans – ook voor ondernemers. De succesvolle ondernemer van de toekomst ziet dat duurzaamheid multidimensionaal is. In het ‘nieuwe ondernemen’ gaat het om een gezonde combinatie van korte én lange termijn denken: nú laagdrempelige acties maar ook een krachtige visie voor de toekomst die zelfs kan leiden tot het omgooien van hele bedrijfsprocessen. Duurzaamheid, in welke vorm of definitie dan ook, zal en kan niet langer een apart onderdeel zijn van organisaties en ondernemerschap. Het is fundamenteel en integraal.

Deze generatie heeft de historisch ongeëvenaarde mogelijkheid om het hele begrip van ondernemerschap en winstgevendheid op z’n kop te zetten ten gunste van een betere leefsituatie voor de huidige en toekomstige generaties. Zoals een wijs man ooit zei over het potentieel van deze generatie: “I don’t know what the future holds, but I do know who holds it”.

Klanten

Wessanen, Tony’s Chocolonely, Circle Economy, ASN Bank, SNS, ING, ABN Amro, IHC, PWC, Tendris, Ricoh, Heineken, Getronics, ID&T, Sara Lee DE, Danone, JWT international, Nationale Postcode Loterij, PLUS retail, World Forum Den Haag, Nedap, Enkev, Senso, De Lage Landen.

Specialisaties

Ik geloof in de kracht van het simplificeren van complexe situaties door er een frisse objectieve blik op los te laten. Simpel is sterk, is impact, maar is zeker niet makkelijk. Ik richt me op de drie-eenheid van strategie, duurzaamheid en communicatie. Via korte, krachtige, energieke workshops en brainstorms of iets langere implementatie- en verankeringstrajecten. Maar nooit te lang, want het gaat erom dat de klant zelf de inspiratie en motivatie heeft om op een andere manier, met meer inzicht, vanuit een heldere positionering, bepaalde keuzes te maken en over te brengen. Mijn achtergrond als management consultant, later als initiator van innocent drinks in de Benelux en docent aan de Hogeschool van Amsterdam, helpt daarbij.
Concreet:

  • Workshops om tot een duidelijke duurzaamheidsstrategie te komen
  • Workshops om duurzame initiatieven/producten/diensten te ontwikkelen
  • Workshops om tot krachtige, betekenisvolle, kernwaarden en merkwaarden te komen
  • Workshops om marketingbudget op een zinvollere manier in te zetten
  • Dagvoorzitterschappen op congressen en evenementen
  • Heldere, inspirerende duurzaamheidsverslagen opstellen. Geen tabellen, maar motivatie
  • Energieke lezingen over trends en ontwikkelingen, duurzame innovatie, circulaire economie, en de zin en onzin van duurzaamheid

DC.org?

Duurzaam Communiceren is geen bedrijf, maar een inspiratiebron. Hier ontdek je hoe je communicatiesucces op de lange termijn kunt boeken. Door ook aandacht te besteden aan vergeten klantmomenten en te leren van klantfeedback. En door in je communicatie open, eerlijk en menselijk te zijn, met duurzaam winstgevende klantrelaties tot gevolg.

Je kunt hier ook aan de slag gaan. Want Duurzaam Communiceren is opgezet door een reeks ervaren communicatiespecialisten. Zij brengen elk voor zichzelf het gedachtegoed in de praktijk, desgevraagd ondersteund door toonaangevende pr-bureaus. Graag gaan ze een duurzame relatie met je aan.

Mattijs Diepraam en Jitse Knoop begonnen in 2014 met Duurzaam Communiceren. Sindsdien hebben ook andere communicatiespecialisten zich achter het manifest geschaard.