Jan Wolter Bijleveld

Conceptmaker, tekstschrijver

Een onderwerp toegankelijk maken zodat mensen er wat mee kunnen – dat is in essentie wat ik graag doe. Door een sterk overkoepelend idee te verzinnen en inhoudelijk uit te werken voor diverse middelen (film, print, web, animatie, redactioneel, acties en wat nog meer effectief kan zijn).

Klanten

Recente opdrachtgevers zijn onder meer ProRail (veiligheid/security awareness), VOOR bv (maatschappelijk ondernemen), ABVAKABO FNV (werkdruk), Coöperatie VGZ (langdurige zorg), Instituut voor Fysieke Veiligheid (communicatie hulpverleners), Ambulancezorg Nederland (publieksinformatie).

Specialisaties

Ik bedenk concepten/ideeën voor informatieve campagnes en coördineer de uitwerking ervan. Daarbij kan ik terugvallen op een netwerk van zelfstandig creatieven. Tekstproductie neem ik meestal zelf voor mijn rekening. In de afgelopen vijftien jaar heb ik veel (positieve) ervaring opgedaan met werken in netwerkteams.

Naast mijn bedrijf Hoofdruimte bv heb ik het platform Lsltn.nl opgezet (staat voor loslaten) waaruit de boeken Loslaten, Loswerken en Losleven zijn voortgekomen (resp. 2010, 2012, 2014; AW Bruna Uitgevers).

Ik werk bij voorkeur aan campagnes die op de een of andere manier maatschappelijk relevant zijn. Denk aan thema’s als veiligheid, water, energie, vervoer, ondernemerschap, natuur, zorg, gezondheid of sociale projecten. Ik heb ervaring met interne campagnes, publiekscampagnes en educatieve campagnes.

DC.org?

Op deze website ontdek je hoe je communicatiesucces op de lange termijn kunt boeken. Door ook aandacht te besteden aan vergeten klantmomenten en te leren van klantfeedback. En door in je communicatie open, eerlijk en menselijk te zijn, met duurzaam winstgevende klantrelaties tot gevolg.

Je kunt hier inspiratie opdoen én aan de slag gaan. Want hier kom je in contact met ervaren communicatiespecialisten, desgevraagd ondersteund door toonaangevende pr-bureaus. Graag gaan we een duurzame relatie met je aan.

Mattijs Diepraam en Jitse Knoop begonnen in 2014 met Duurzaamcommuniceren.org. Sindsdien hebben ook andere communicatiespecialisten zich achter het gedachtegoed geschaard. Ons dossier Duurzaam communiceren is ondergebracht bij MVO Nederland.