Ambtelijke verdommunicatie 0

30 oktober 2017

Hele horden rijksambtenaren gaan tegenwoordig op cursus helder en begrijpelijk schrijven, maar de nieuwe openheid in Den Haag is nog niet overal op lokaal niveau doorgedrongen. In de hoofdstad verdomt men het nog steeds om écht met de burger te communiceren. Een mooi voorbeeld van verdommunicatie laat de gemeente zien rondom de komst van het nieuwe evenemententerrein N1.

Lees meer

Duurzaam communiceren na de dood 0

8 september 2016

Een overlijden is al pijnlijk genoeg. Des te pijnlijker als een organisatie op zo’n moment blundert in de omgang met nabestaanden. Geen beter moment om je te bezinnen op duurzaam communiceren dan na dergelijke missers. ‘We zullen je nooit vergeten!’ Yeah, sure.

Lees meer

Zó krijg je mensen mee voor MVO. Tips om urgentie te verwoorden. 0

31 mei 2016

Voor diverse bedrijven en organisaties is Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen een pittige reis. In de Masterclass ‘Haal meer uit MVO Communicatie’ hebben medewerkers van een waterschap en een waterleidingbedrijf de opdracht om nieuwe stappen in MVO-beleid en -processen vorm te geven.

Lees meer

Waarom jouw MVO-verhaal je bedrijf versterkt 0

4 april 2016

Het ‘aanleggen van een voorraadje MVO-verhalen’ is essentieel en waardevol. Volgens het Trendrapport 2015 van MVO Nederland verkoopt ‘duurzaamheid’ niet, maar wél het verhaal achter het product of dienst. Koplopers hanteren daarbij strategieën als storytelling. Het helpt om je business te versterken en draagvlak te creëren voor jouw MVO-missie. Daarover meer in deze blog.

Lees meer

Tekst voor wie: Generation X, Millennials of Digital Natives? 0

11 maart 2016

Af en toe krijg ik berichten die me aan het denken zetten. Zoals dit compliment: “Je bent een mens van weinig woorden. De woorden die je via Twitter deelt krijgen net daardoor nog meer waarde. Nauwelijks iemand die het kan. Maar het maakt wonderen mogelijk.”

Lees meer

In voor- en tegenspoed 0

31 januari 2016

Organisaties flirten met potentiële klanten om ze binnen te hengelen. Ze doffen zich op, laten zich van hun beste kant zien met hun dure, gelikte advertenties. Ze fluisteren lieve woordjes in mijn oor en beloven me gouden bergen. En niet zelden trap ik er als een bakvis in. Giechelend en gevleid.

Lees meer

Waarom we duurzaam communiceren toch duurzaam communiceren noemen 0

7 januari 2016

Hol. Misbruikt. Besmet. Zomaar wat associaties die mensen hebben bij het woord ‘duurzaam’. Waarom willen wij onze manier van communiceren dan toch duurzaam communiceren noemen?

Lees meer

De duurzame belofte voeden met masterclass MVO-communicatie 0

13 oktober 2015

Eind juni 2015 ontvingen deelnemers van afvalverwerker Saver, watertechnologiebedrijf Xylem en normalisatie-instituut NEN hun certificaten voor een succesvol afgeronde Masterclass Haal meer uit MVO Communicatie en de ISO 26000 Zelfverklaring.

Lees meer

Hoe duurzaam communiceert de overheid? 0

10 oktober 2015

De overheid heeft de laatste jaren de mond vol van begrijpelijk schrijven. Hele congressen worden eraan gewijd, ambtenaren gaan op cursus, tekstbureaus worden scherp getoetst op hun vaardigheden op het heilige taalniveau B1. Er worden zelfs miljoenen besteed aan NWO-onderzoek over ‘duidelijke taal’. Maar hoe helder is de overheidscommunicatie daardoor geworden? Dat vroeg ik me af toen ik afgelopen week voor het eerst een brief ontving van DUO.

Lees meer

Waarom eenvoudig niet hetzelfde is als té eenvoudig 0

7 september 2015

Eenvoud werkt. Dat vond zelfs Albert Einstein. Maar om duurzaam te communiceren, moet je het niet eenvoudiger maken dan het is. Ook dat vond Einstein.

Lees meer
© Duurzaam Communiceren 2020.
Back to top