Puck ‘t Hart

Grafisch ontwerper en projectleider van sociale projecten

Als kind maakte ik mijn eigen krantje voor de buurt, de Verveelkrant. Zestien abonnees had ik, ik bracht ze zelf op de fiets rond. Nu geef ik het buurtmagazine Mens en Wijk uit, in een oplage van 16.000. Mijn droom is waargemaakt. Ik studeerde af aan de Kunstacademie AKI in Enschede in 1994. Tijdens het afstuderen kwamen de eerste klanten binnen en zo ontstond Puck Communicatie. Net een beetje meer dan grafisch ontwerp: maatschappelijk betrokken, maar ook betrokken bij jou. Ik denk mee en stuur je project desgewenst aan. In de afgesproken tijd en voor het afgesproken budget. Ook dat is duurzaam.

Klanten

Volksuniversiteit Utrecht, Stichting Mantelzorg, Hubrecht Instituut, Al Amal, Universiteitsbibliotheek Utrecht, Trimbos, BOSK, Pleegzorg Nederland, Provincie Utrecht, U-Centraal, Wijk & Co, Art 1 Midden Nederland, LEVEN! magazine, Wijkraad Utrecht Noordoost.

Specialisaties

Sociale cohesie is mijn specialiteit, daar draait alles om. Van 2007 tot 2009 heb ik in Utrecht het initiatief genomen om in de vier prachtwijken kookboeken samen te stellen, met bewoners uit die wijken en interviews met sleutelfiguren. Deze boeken zijn elk in een oplage van 2000 in eigen beheer gemaakt en uitgegeven. In 2009 heb ik met de Bibliotheek Utrecht het project Feestelijk Overvecht gedaan, met feestverhalen uit verschillende culturen, verzameld vanuit een speciaal gemaakte tent in de bibliotheek. In 2012 was ik mede-initiatiefnemer van de VLAM-krant over mensenrechten. Die werd op 10 december, de Dag van de Mensenrechten, in een oplage van 100.000 verspreid door heel Nederland. In 2013 volgde de Eet Mee-krant voor Voedselbank Rotterdam, met een grote campagne om vrienden (donateurs) te werven. In 2015 kwam de Vlucht-krant uit, die in een oplage van 116.000 werd verspreid via dagblad Trouw. Voor deze projecten ben ik gemaakt. Maar ik maak ook graag gewone dingen mooier. Helder maken, mooier maken, zorgen dat de boodschap overkomt, dat is mijn vak.

Neem contact op met Puck
© Duurzaam Communiceren 2020.
Back to top