Elise Vonk

MVO-communicatie-expert en ondernemer

Met eigenheid en flair begeleid ik als Vonk, sprankelend MVO ondernemers en organisaties met het ontwikkelen en implementeren van hun MVO-beleid. Enerzijds werk ik met GRiP© op MVO, omdat structuur en richting (duurzame) organisatieresultaten verhogen. Anderzijds geloof ik in de menskant van MVO. Aansprekende en gerichte communicatie en beleving zijn – voor mij – middelen om mensen (medewerkers, stakeholders) in beweging te krijgen. Samen met Christel Berkhout ontwikkelde ik GreenTreeModel: een MVO-communicatie-instrumentarium gebaseerd op de ISO 26000-richtlijn. Vanuit mijn bedrijfskundige achtergrond kijk ik naar het totaalplaatje en zie ik snel kansen. Komend uit een ondernemersgezin sta ik voor een klantgerichte en praktische aanpak.

Klanten

CFP, Stichting Circulaire Economie, Avans Hogeschool, De Baak, Wageningen UR (ESG), Climate-KIC, NEN, Van Gansewinkel, Saver, Meerlanden, Dunea, Xylem Water Solutions, SuikerUnie, Provincie Fryslân, A.A.S., Kamer van Koophandel.

Specialisaties

  • ISO 26000
  • interne activatie en alignment
  • concepting
  • stakeholderdialoog en -engagement
  • duurzaamheidsverslagen
  • masterclass, training, workshops en lezingen over MVO-communicatie

DC.org?

Duurzaam Communiceren is geen bedrijf, maar een inspiratiebron. Hier ontdek je hoe je communicatiesucces op de lange termijn kunt boeken. Door ook aandacht te besteden aan vergeten klantmomenten en te leren van klantfeedback. En door in je communicatie open, eerlijk en menselijk te zijn, met duurzaam winstgevende klantrelaties tot gevolg.

Je kunt hier ook aan de slag gaan. Want Duurzaam Communiceren is opgezet door een reeks ervaren communicatiespecialisten. Zij brengen elk voor zichzelf het gedachtegoed in de praktijk, desgevraagd ondersteund door toonaangevende pr-bureaus. Graag gaan ze een duurzame relatie met je aan.

Mattijs Diepraam en Jitse Knoop begonnen in 2014 met Duurzaam Communiceren. Sindsdien hebben ook andere communicatiespecialisten zich achter het manifest geschaard.