Duurzame communicatie

Integrale visie op marketing, communicatie en service

Er bestaat al zo veel marketing en communicatie die tot doel heeft om nieuwe klanten en medewerkers te werven. Terwijl het veel effectiever en voordeliger is om je bestaande klanten en medewerkers aan je organisatie te binden. Maar juist de communicatie die daarbij hoort, laat vaak te wensen over. Organisaties ‘doen die er wel even bij’, zo merken we dagelijks in onze praktijk.

Dat zijn gemiste kansen. Want hoe effectief en conversiegericht de marketing ook is, als je de verwachtingen van je klanten vervolgens niet waarmaakt, gaat je marketingwinst de achterdeur uit.

Holistische benadering

Duurzame communicatie bekijkt marketing, communicatie en service als één geheel: het gebruikt de kennis uit de service aan en de communicatie met klanten om marketingboodschappen eerlijker en geloofwaardiger te maken. Daardoor leidt marketingconversie ook echt tot duurzame, winstgevende klantrelaties. Tegelijk tillen we samen met jou de communicatie met bestaande klanten naar een hoger niveau. Zo ervaren je klanten dezelfde communicatiekwaliteit in alle fasen van hun klandizie.

Dezelfde feedbackcyclus is te hanteren voor je interne communicatie – met bijkomend voordeel, want betrokken medewerkers werken als een katalysator voor klanttevredenheid.

DC.org?

Duurzaam Communiceren is geen bedrijf, maar een inspiratiebron. Hier ontdek je hoe je communicatiesucces op de lange termijn kunt boeken. Door ook aandacht te besteden aan vergeten klantmomenten en te leren van klantfeedback. En door in je communicatie open, eerlijk en menselijk te zijn, met duurzaam winstgevende klantrelaties tot gevolg.

Je kunt hier ook aan de slag gaan. Want Duurzaam Communiceren is opgezet door een reeks ervaren communicatiespecialisten. Zij brengen elk voor zichzelf het gedachtegoed in de praktijk, desgevraagd ondersteund door toonaangevende pr-bureaus. Graag gaan ze een duurzame relatie met je aan.

Mattijs Diepraam en Jitse Knoop begonnen in 2014 met Duurzaam Communiceren. Sindsdien hebben ook andere communicatiespecialisten zich achter het manifest geschaard.