Duurzame relaties met je klanten

Winstgevende ambassadeurs

Het is een bekende marketingwet: klanten kopen meer als hun instincten worden aangesproken. Menig campagne vaart wel bij hebberigheid of angst. Op de korte termijn zullen je omzetcijfers zeker een boost krijgen. Maar hoe duurzaam is die omzetgroei als je verkoopboodschap voor meer effectbejag een tikje wordt versimpeld of juist zwaarder aangezet?

Een deel van je klanten zal eendagsvliegen blijken. Teleurgesteld over het feitelijke aanbod, de feitelijke service of de achtergehouden informatie zullen ze elders gaan shoppen. Zonde, want je hebt ze met zoveel moeite en tegen zulke hoge kosten geworven. En onhandig, want loyale klanten zijn uiteindelijk de voordeligste klanten. Niet alleen omdat ze steeds minder marketing nodig hebben om te blijven kopen, maar ook omdat ze gratis de marketing voor je doen bij anderen.

Trouwe klanten belonen loont

Dus waarom nog steeds 80 procent van het marketingbudget uitgeven aan het steeds maar opnieuw binnenhalen van nieuwe klanten? Met beloften die soms over het randje zijn? Terwijl het wel vier keer voordeliger is om bestaande klanten te belonen voor hun trouw.

DC.org?

Duurzaam Communiceren is geen bedrijf, maar een inspiratiebron. Hier ontdek je hoe je communicatiesucces op de lange termijn kunt boeken. Door ook aandacht te besteden aan vergeten klantmomenten en te leren van klantfeedback. En door in je communicatie open, eerlijk en menselijk te zijn, met duurzaam winstgevende klantrelaties tot gevolg.

Je kunt hier ook aan de slag gaan. Want Duurzaam Communiceren is opgezet door een reeks ervaren communicatiespecialisten. Zij brengen elk voor zichzelf het gedachtegoed in de praktijk, desgevraagd ondersteund door toonaangevende pr-bureaus. Graag gaan ze een duurzame relatie met je aan.

Mattijs Diepraam en Jitse Knoop begonnen in 2014 met Duurzaam Communiceren. Sindsdien hebben ook andere communicatiespecialisten zich achter het manifest geschaard.