Mario van Vliet

Communicatieadviseur, tekstschrijver, auteur, trainer
De Nederlandse glastuinbouw is een schitterende sector. Maar helaas, dat vindt niet iedereen. Ondernemers in de tuinbouw staan vaak in het beklaagdenbankje als het gaat om issues op het gebied van duurzaamheid. Soms terecht, misschien, maar de werkelijkheid is duizend maal genuanceerder dan het beeld dat velen hebben. Er is dan ook niet één meetinstrument voor duurzaamheid; het aantal mogelijke meetinstrumenten is bijna ontelbaar. Dat maakt communiceren over duurzaamheid gecompliceerd. Want als iets niet fijn communiceert, dan is het nuance. Terwijl juist heldere en duidelijke communicatie – B2C of B2B – onmisbaar is voor de volgende stap naar een duurzamere en bloeiende wereld.

Klanten

Met name bedrijven en organisaties in de (glas)tuinbouw, zoals AgroEnergy, Horticoop, Glascom, Kas Groeit, LTO Glaskracht, LetsGrow.com en Bayer CropScience.

Specialisaties

Als communicatieadviseur en tekstschrijver werk ik zeer regelmatig voor bedrijven en organisaties uit de tuinbouw. Veel uitingen die ik bedenk, coördineer en/of produceer hebben betrekking op de duurzaamheid van bijvoorbeeld de complete sector, individuele bedrijven of specifieke producten. Daarnaast ben ik partner van diverse initiatieven, zoals van Tuinbouwteksten (een schrijfcollectief voor de Nederlandse glastuinbouw) en van Ondernemen in 2020. Met dat laatste bedrijf onderzoeken we de toekomst van het ondernemen: wat moet een ondernemer nú doen om ook later succesvol te zijn? Vanzelfsprekend is duurzaamheid in alle facetten van het ondernemerschap daarbij een centrale term.

DC.org?

Duurzaam Communiceren is geen bedrijf, maar een inspiratiebron. Hier ontdek je hoe je communicatiesucces op de lange termijn kunt boeken. Door ook aandacht te besteden aan vergeten klantmomenten en te leren van klantfeedback. En door in je communicatie open, eerlijk en menselijk te zijn, met duurzaam winstgevende klantrelaties tot gevolg.

Je kunt hier ook aan de slag gaan. Want Duurzaam Communiceren is opgezet door een reeks ervaren communicatiespecialisten. Zij brengen elk voor zichzelf het gedachtegoed in de praktijk, desgevraagd ondersteund door toonaangevende pr-bureaus. Graag gaan ze een duurzame relatie met je aan.

Mattijs Diepraam en Jitse Knoop begonnen in 2014 met Duurzaam Communiceren. Sindsdien hebben ook andere communicatiespecialisten zich achter het manifest geschaard.